#04

Àrea de Gestió del Coneixement

Àrea de Gestió del Coneixement

El 2022 hem treballat per ordenar els circuits i incrementar els canals de formació i hem impulsat la recerca amb la incorporació de la figura del tècnic de recerca, que ha permès duplicar el nombre de projectes.
Joan Carles Mateu

Direcció Àrea de Gestió del Coneixement

Fem més accessible el coneixement

Aquest 2022 des de l’Àrea del Coneixement hem centrat els esforços en ordenar els circuits de formació per als professionals del CSA, posant a la seva disposició més canals de formació, més disponibilitat d’horaris i, per tant, fent més accessible el que s’ha convertit en un servei gairebé universal: només al 2022 un total de 846 professionals de la institució han participat en alguna formació.

En la mateixa línia, juntament amb l’Àrea de Prevenció i Salut Laboral, hem impulsat la implantació de la plataforma d’e-learining GoodHabitz, per oferir vies d’aprenentatge més fresques i informals que estimulen el desenvolupament de totes les competències clau per afrontar les nostres tasques diàries, promovent alhora el benestar emocional i social.

L’activitat de l’Àrea del Coneixement ha crescut substancialment també pel que fa a l’oferta de jornades, cursos i sessions d’Aula Oberta, és a dir, de totes aquelles accions formatives que des del CSA oferim a persones i institucions externes. Per això el 2022 vam incorporar una persona a temps parcial que s’encarrega de la gestió d’aquests esdeveniments, fent un acompanyament als organitzadors i vetllant perquè que compleixin els requisits d’acreditació si s’escau.

A nivell de recerca, el 2022 vam incorporar a la nostra fundació per a la gestió de la recerca, la Fundació Sanitaria d’Igualada, la figura del tècnic de recerca per a la gestió de projectes, així com un professional administratiu de suport, el que ha permès duplicar el nombre de treballs de recerca desenvolupats dins de la institució, i consolidar l’activitat a les 8 línies de recerca.

Seguim treballant per potenciar la docència al CSA; en aquest sentit, hem adaptat la nostra capacitat docent per poder fer créixer  l’aposta per la formació de grau i la Formació Sanitaria Especialitzada (FSE). En el cas de la FSE, amb les 5 Unitats Docents pròpies del CSA, però també col·laborant amb la Unitat Docent Multiprofessional de la Regió Sanitària Catalunya Central per a la formació de metges i infermeres de família.

Llegir més Llegir menys

Fets destacats

Incorporació de la plataforma de gestió d’aprenentatge CampusCSA

Plataforma LMS per administrar i distribuir les activitats de formació no presencial de l’organització. La seva implantació ens ha permès ordenar tots els materials de formació interna i crear un espai únic.

Integració de la plataforma de videoconferència Zoom a les formacions

Aquesta integració permet oferir una formació mixta (presencial i online), tant en streaming com en diferit. Ens ha permès augmentar els canals de formació i fer d’aquesta manera més accessible la formació dels nostres professionals, permetent la conciliació d’horaris.

Integració la plataforma e-learning Goodhabitz dins de la plataforma CampusCSA per aprenentatge no reglat per als professionals de l’organització

Implantació de la plataforma que ha permès digitalitzar les gestions de pràctiques dels estudiants de grau i postgrau

Ens ha permès agilitzar i uniformitzar la documentació necessària per realitzar els tràmits previs a la incorporació al seu període de pràctiques.

Impuls del Premi de Recerca Residents de l’Anoia

Aquest premi es lliura en el marc de la Nit de la Professió, vol ser un incentiu per als professionals en formació sanitària especialitzada de la comarca de l’Anoia, i impulsa el seu interès en la recerca.

Implantació del REDCap

Es tracta d’un software per la creació i explotació de bases de dades per a la investigació en un entorn segur. Facilitem als nostres investigadors el compliment de la LPD i confidencialitat.

Creació de la Unitat de Suport a la Innovació

Per gestionar els projectes d’innovació i  també donar sortida a la innovació bottom-up, donant valor a les idees i solucions innovadores dels professionals del CSA, i oferint-los suport i acompanyament en tot el procés.

Docència

Evolució de les pràctiques

Convenis amb Universitats i Instituts de cicles formatius

Ensenyament de grau superior

Universitat de Lleida
Universitat Autònoma de Barcelona
Universitat de Barcelona
Universitat Internacional de Catalunya
Fundació Universitària del Bages
Universitat Oberta de Catalunya (UOC)
Campus Docent Sant Joan de Déu

Màsters i postgraus impartits

Psicologia General Sanitària
Infermeria en Urgències i Emergències Extrahospitalàries
Psicologia
Infermeria quirúrgica
Infermeria en Anestèsia i Reanimació
Cures Pal·liatives

Estudis de grau impartits

Medicina
Dietètica humana i Nutrició
Infermeria
Treball Social
Farmàcia
Psicologia
Fisioteràpia

Ensenyament de màsters i postgraus

Universitat Autònoma de Barcelona
Universitat de Barcelona
Fundació Universitària del Bages
Universitat Ramon Llull

Cicles formatius

IES Milà i Fontanals
IES La Segarra
Hospital de Sant Joan de Déu (Hospitalet)
Escola Joviat
IES Joan Oro
Institut Obert de Catalunya

Evolució de la Formació Sanitària Especialitzada al CSA

5 Unitats Docents

3 Unitats Docents Multidisciplinars

Residents 2022-2023

69

54 Medicina · 2 Farmàcia · 13 Infermeria

Formació

Accions Formatives

Aula Oberta

Recerca

Activitat Recerca